2024-10-23
好耐都冇同朋友喺旺角食飯,想搵個地方聚會,得知 Homeland 開咗喺旺角喇!絕對係個好選擇!呢度佢哋係用qr code落單,數一數檯面嗰個qr code之後就可以慢慢揀食咩啦## 食物推薦1. **寶雲酥法式田螺配薯蓉** - 田螺炸得香脆,內裏又嫩滑,配上滑溜的薯蓉,真係好味到爆!2. **蘭王蛋卡邦尼意粉** - 意粉Q彈,醬汁濃郁,帶住蘭王蛋,好香滑,食一口就覺得好滿足。3. **明太子雪山芝士炸薯條** - 薯條外脆內軟,明太子的鮮味加芝士的香,配酒飲正好!4. **水果乾洛神花茶** - 這杯茶好清新,洛神花的酸酸甜甜,加上水果乾的香氣,飲完心情都好!5. **浮華墨紅玫瑰花茶** - 色彩靚,花香撲鼻,真係一杯能拍照打卡的好茶!6. **伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕** - 芝士蛋糕濃郁,伯爵茶的香氣帶出新層次,奶蓋滑滑的,食完超滿足。## 甜品畫碟服務最特別係,佢哋有畫碟服務,將甜品擺得好靚,拍照效果簡直一流!每一件甜品都係藝術品,咁就更加有食慾啦。總之, Homeland 不單止有好食嘢,環境又靚,真係好適合同朋友聚會,享受美食又可以影靚相!H
## 食物推薦
1. **寶雲酥法式田螺配薯蓉**
2. **蘭王蛋卡邦尼意粉**
3. **明太子雪山芝士炸薯條**
- 薯條外脆內軟,明太子的鮮味加芝士的香,配酒飲正好!
4. **水果乾洛神花茶**
5. **浮華墨紅玫瑰花茶**
- 色彩靚,花香撲鼻,真係一杯能拍照打卡的好茶!
6. **伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕**
## 甜品畫碟服務
Homeland (彌敦道)
旺角彌敦道726號19樓