生日梗係要食好啲架喇!! Lunch time打頭陣慶祝,去咗好抵食嘅廚師發辦 ~ 遖🤎原來lunch set有兩個超抵食Omakase 套餐 $530/$880咋!! 分別在於$550 有12貫壽司; $880 有9貫壽司再加前菜5品, 其他茶碗蒸、湯、甜品等基本都一樣, 真係CP值超高! Omakase 店地點超方便, 係正旺區尖沙咀漆咸道南, 想平平地體驗、慶祝或者見客都好岩啊!! 餐廳座位大慨只有8-10位, 勝在大廚可以照顧周到, 不過提提大家記得要預先留座喇! 餐廳燈光柔和, 坐位舒適, 難得可以即席欣賞大廚手藝,今次我咃就兩個餐都享用了~ 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓈒𓏸𑁍𓏸𓈒ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ 𓐎茶碗蒸蟹肉蒸蛋熱呼呼, 多蟹肉而蛋又幼滑。𓐎仲有, 佐酒小吃鱈魚干配沙律。 前菜-𓐎魚子醬赤膽豆腐-特別係用上了赤海膽,更加味濃而豆腐又幼滑,加上魚子醬有多重口惑。𓐎兵庫縣生蠔 - 肥美生蠔上面加有木魚啫喱, 口感新鮮又清爽。𓐎梅酒蕃茄,加了柚子鹽的貝類刺身,真鯛- 旁邊伴有竹炭鹽,柚子鹽。𓐎秋刀魚- 加配了蔥和豉油。 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓈒𓏸𑁍𓏸𓈒 𓐎壽司9貫🍣

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

𓐎茶碗蒸
蟹肉蒸蛋熱呼呼, 多蟹肉而蛋又幼滑。
𓐎仲有, 佐酒小吃鱈魚干配沙律。

前菜-
𓐎秋刀魚- 加配了蔥和豉油。

𓐎壽司9貫🍣
1.帆立貝 加上檸檬汁
2熟成鰤魚
3錫烏賊
4池魚仔配蔥蓉
5醬油漬吞拿
6中吞拿
7北海道赤海膽 (平川極赤海膽)
8甘蝦 -上面沾有蝦頭膏
9右口魚
吞拿魚蓉卷
𓐎湯
𓐎焙茶雪糕, 綠茶紅豆布甸
𓐎芝士蛋糕

6.池魚仔 配蔥蓉
7.醬油漬吞拿
8.中吞拿
9.北海道赤海膽
10.甘蝦-上面仲有蝦頭膏好好味啊!
11.右口魚
12.吞拿魚蓉卷
𓐎湯
𓐎杏仁咖啡雪糕

可以細心欣賞師傅功藝,品嚐一道道新鮮的握壽司, 仲可以邊傾偈邊吃, 就係小妹覺得Omakase最吸引之處, 每件壽司都係師傅精心挑選時令新鮮款式, 真係要親身去到才可以明白當中的微妙之處~
已經決定下次要品嚐埋晚市, 因為師傅會再加有稀有或更精選食材,一定要再來啊~

BTW, 多謝餐廳的安排,打風都照開門,仲送我Birthday Cake🎂~開心🥰