2018-06-10 29 瀏覽
上次行街經過《Urban United Burger & Bar》覺得裝修特別,用色大膽, 俾人覺得好有活力, 所以今日去試吓!牆上壁畫, 用色大膽,我很喜歡, 好有特色。餐牌上有多種漢堡俾客人選擇, 包括有夏威夷雞堡、阿拉斯加特大魚堡同紐約雙層八安士牛堡等等。 除Burger之外, 仲有多種意粉、飯同其他主食。 我哋叫咗個 《拉斯維加斯軟殼蟹鵝肝堡 $158》同《 醬燒豬仔骨 $178》share 食, 加12可有炸洋蔥圈,再加$35 有杯青蘋果檸檬梳打。 《拉斯維加斯軟殼蟹鵝肝堡 $158》, 外型非常吸引,有我至愛嘅鵝肝同軟殼蟹。 鵝肝煎得香脆, 味道甘香, 大大隻軟殻蟹炸到脆卜卜,加咗特製醬汁、 菜同蕃茄一齊食, 成個burger 味道好夾, 好好味! 加咗$12 升級嘅《炸洋蔥圈 》, 炸得香脆, 食落鬆化脆囗。 《 醬燒豬仔骨》份量都幾大份, 豬仔骨十分惹味, 廚師嘅自製醬汁好好味,亦醃得非常平均,肉質非常嫩滑,肉厚而多汁, 可想言之, 廚師嘅火候控制得剛剛好, 十分好味。 有大大份嘅薯條, 薯條熱辣辣, 非常香脆, 美味!青蘋果檸檬梳打, 味道香甜, 有薄荷香味, 非常清

牆上壁畫, 用色大膽,我很喜歡, 好有特色。

除Burger之外, 仲有多種意粉、飯同其他主食。

《 醬燒豬仔骨》

有大大份嘅薯條, 薯條熱辣辣, 非常香脆, 美味!

青蘋果檸檬梳打, 味道香甜, 有薄荷香味, 非常清爽!