2011-12-19 1048 瀏覽
今日約了英國大學同學找了這間英式 pub聚舊, 因為睇過個 menu ok~訂左台所以唔需要等位. 坐樓上. view 幾好. 望到少少海景, 有2部電視播足球, 坐邊度都睇到. 氣氛幾好. 食物方面, 幾為朋友包括我都覺得d食物幾健康...... 因為....... 偏淡..... 可惜唔係好合我們口味. 不過可以接受.好味介紹asta chicken Alfredo. 好濃郁既白汁, 唔 dry, 用長通粉所以啖啖都有汁.然後, 另一好味係羊肉咖哩. 同 chicken alfredo 一樣, english pub 差唔多一定有. 我一坐低就聞到隔離臺既咖哩味. 好香, 所以決定一定要食.不負所望, 好香, 少少辣, 羊肉好腍. 更正係載咖哩的碗, 是薄餅做, 所有食完d咖哩, 仲可以連碗都食埋. 卒之成碟清晒.5人唔止食2碟.... 仲有:steak and kidney pie, dogs n .... 併盤, buffalo wings. 不過都無乜味..... 都係上面兩款好味.一跳就到甜品. apple crumble 和 mars cheesecake. 兩個都好味.

好味介紹:
pasta chicken Alfredo. 好濃郁既白汁, 唔 dry, 用長通粉所以啖啖都有汁.
chicken alfredo
lamb curry

5人唔止食2碟.... 仲有:

一跳就到甜品. apple crumble 和 mars cheesecake. 兩個都好味. d蘋果一d都唔酸, crumble 係消化餅做, 幾得意. mars cheesecake 就好滑, 亦無普通cheesecake 咁寡. caramel 好香. 好味!

氣氛好, 我們在樓上吃完 dinner 在落番樓下飲兩杯順便聽 live band 表演, 造就好 relax 的星期日夜晚.

題外話/補充資料: 要食煙就要坐街邊stool 同高臺, 不過樓上位就坐得舒服d.
2011-12-18
chicken alfredo