2013-03-29
訂枱訂左7點,我地兩位7點3黎到,並未算係好多人,我地就被安排入座了,但門口果位侍應姐姐似乎有點唔知做咩,望有個list好耐發晒呆咁,仲要係已經搵到個booking都唔知諗咩。。入座之後有位侍應哥哥細心地同我地講解有咩信用卡可以有優惠,好有心機,我地睇完之後就order喇。同埋出去揀蠔,蠔係自己出去個oyster bar度揀的,買一打送半打,今日主要係法國生蠔,我自問真係唔係好識,所以叫侍應哥哥介紹,佢都好細心介紹,雖然介紹得不算pro,因為講黎講去都係果一兩個特點哈哈,不過都好好!結果揀左6款,每款2隻,如埋送的半打,兩個人18隻首先有麵包,就無咩特別,配olive oil同黑醋,正常。包有3款,正常口味。生蠔到喇!好開心!侍應哥哥細心地講解,由淡味到濃味排開,生蠔喎,自然叫左兩杯白酒相伴啦!一句講晒好新鮮好好味,有甜,有咸,有銅,有海水,隻隻都好味!一人9隻,仲驚太多,點知轉頭食晒!!之後叫左兩個湯,一個番茄忌廉帶子湯,一個龍蝦測,好creamy好味!之後黑松露長通粉,好香如濃好味!雖然貴但間中食一次好值好回味!
之後黑松露長通粉,好香如濃好味!
雖然貴但間中食一次好值好回味!