2024-11-26
<Acquasala>📍中環🔸 Italian food, I only trust Italian 🇮🇹🔸🏅真正意大利人一手包辦嘅意大利菜 ***𝓐𝓾𝓽𝓱𝓮𝓷𝓽𝓲𝓬 𝓘𝓽𝓪𝓵𝓲𝓪𝓷 𝓯𝓸𝓸𝓭 𝓲𝓷 𝓗𝓸𝓷𝓰 𝓚𝓸𝓷𝓰, 𝓗𝓲𝓭𝓭𝓮𝓷 𝓰𝓮𝓶 𝓲𝓷 𝓢𝓞𝓗𝓞*** ✨✨✨意大利菜,我只信意大利人推薦,感謝外國同事推介,發現左呢間寶藏 🇮🇹💎28-days Dry Aged Ribeye Steak ($378) — 🥹 熟成牛扒令到肉咪更加濃厚,略嫌有啲過熟,但無礙牛扒肉質,絕對唔會咬唔爛。Spaghetti Carbonara ($198) — 意粉al dente的熟度 🍝 芝士與蛋黃水乳交融嘅纏綿,另外微燻過嘅煙肉,完成度💯!!!實在係一個出類拔萃嘅作品。Romana Pizza Piccante ($198) — 重點不在於辣肉腸 + 意大利香腸,而係個Pizza綿密嘅餅底,加乘芝士嘅化學作用 🍕😘🤌🏼 Roast Beef Topped Japanese rice ($198) — Fusion菜是也 🇮🇹 x 🇯🇵 細嫩嘅意大利薄牛肉整成丼飯,算得上係the
🔸🏅真正意大利人一手包辦嘅意大利菜
Roast Beef Topped Japanese rice ($198) — Fusion菜是也 🇮🇹 x 🇯🇵 細嫩嘅意大利薄牛肉整成丼飯,算得上係the most popular one ☝🏼
Scallop carpaccio ($148) — 差啲講漏咗個前菜 🥗 鹹鹹酸酸嘅配搭,個人覺得比起水牛芝士更加出色 🤭