2013-09-29 31 瀏覽
一直都知道lab made既存在, 而且亦都知佢地出既口味好新穎.一直都好想去試下, 但係都唔順路.自從佢係尖沙咀舊Ben& Jerry位置開左之後, 其他朋友都成日去食.琴日我終於可以去會一會呢間長期係Openrice頭十位既雪糕店.琴日既味道有:A)奶醬脆多 $44B)Bailey薄荷朱古力脆脆 $44C)芒果 $38D)凍檸賓乳酪 $38我揀左A, 因為呢個味道真係唔會係第二到試到.而A亦都係最多人揀既味道, 其次係B.店入面每部機都係做一1隻味, 而且每輪份量只夠3-4杯,所以都要等返咁上下.雪糕份量適中, 店員再加上奶醬就可以享用.無經過全日既冷凍, 雪糕質地唔似連鎖雪糕店咁硬, 不過會比較易溶.雪糕入面既脆粒好足, 但係又唔會太多, 同雪糕既比例完美.而味道方面就係好香甜花生醬同煉奶, 加埋有甜味既脆粒, 真係好似食緊多士.花生醬同煉奶其實真係無得輸.唔覺唔覺就食哂,仲想食多杯. 雖然一杯$44, 但係我覺得係物有所值既,因為唔單止係即制, 而且口味特別.
一直都好想去試下, 但係都唔順路.

琴日既味道有:
A)
奶醬脆多 $44
B)Bailey薄荷朱古力脆脆 $44
C)芒果 $38
D)凍檸賓乳酪 $38

我揀左A, 因為呢個味道真係唔會係第二到試到.
而A亦都係最多人揀既味道, 其次係B.
店入面每部機都係做一1隻味, 而且每輪份量只夠3-4杯,
所以都要等返咁上下.

雪糕份量適中, 店員再加上奶醬就可以享用.
雪糕入面既脆粒好足, 但係又唔會太多, 同雪糕既比例完美.
花生醬同煉奶其實真係無得輸.

唔覺唔覺就食哂,仲想食多杯.
雖然一杯$44, 但係我覺得係物有所值既,
因為唔單止係即制, 而且口味特別.
奶醬脆多
2013-09-28
8 分鐘 (外賣自取)
奶醬脆多