2021-09-17
日本菜加秘魯菜呢個combination好新穎,起初覺得得意同埋見到評論話好地方慶生,所以決定一試。去到整體燈光比較暗,近大門口的位置比較嘈吵,我們被安排到最入的廚師吧枱,是次訂咗試用了restaurant week的promotion. 前菜有炸雞,tempura and salad. 天婦羅的配搭幾特別,而炸雞就份量好多,建議不要點太多醬,如果唔係好易滯。之後有卷物,裏面好像是魷魚,但比較普通,不值得一試。之後有兩碟冰盤,白身魚比較普通,只係靠醬汁調味,就咁食沒有味道,反而令一碟幾好食。主食選擇了雞和魚,有兩隻雞髀,雞肉非常嫩滑,值得一試,反而魚整得比較鞋身,如果淋返一點會比較好。因為生日會送上甜品,朱古力Brownie配椰子雪糕,食落感覺冇咁滯,可以一試。反而另外有個類似橙味嘅蛋糕太甜,麻麻地。整體會再推薦這間餐廳,因為菜式特別,而且份量好大,食完好飽,但因為是次是有promotion, 如果平日幫襯未必會覺得好抵食。