2020-07-15 74 瀏覽
漢堡包唔係剩係得麥當勞架!😼 今日特登去朝聖,去試下呢間被票選為「亞洲50間最佳漢堡店」 HONBO餐廳搵荃灣南豐紗廠,食飽仲可以去周圍行吓打下卡添😽我試咗佢個招牌漢堡 $88,熱辣辣香噴噴上枱,聞到都流晒口水😻😻雙層牛肉好豐富,雖然外表好似煎到好燶咁,但其實內裏好juicy,肉質仲好嫩滑😻😻 牛肉嘅味道好香濃,有少少油脂,一啖咬落去超有厚實感半溶既芝士加埋佢自家製嘅醬汁,比mustard再淡少少,反而突出左牛肉嘅味道,超match麵包烘得好軟熟,有啲似豬仔包,一啲都唔dry,原來餐廳嘅麵包同醬汁以至酸瓜都係homemade架,好有heart既小店😼另一款芝士漢堡就多咗生菜,同埋牛扒係一層過4oz,洋蔥都好似比較厚切,其他整體味道都差唔多😽 牛肉keep到水準一樣咁juicy,人手整都唔會有參差。薯條好幼,亦都好有薯仔味,份量十足呀😻

餐廳搵荃灣南豐紗廠,食飽仲可以去周圍行吓打下卡添😽
招牌漢堡

薯條好幼,亦都好有薯仔味,份量十足呀😻
2020-07-12
5 分鐘 (堂食)
  • 招牌漢堡