2018-07-23 111 瀏覽
同事講開快到韓國旅遊,令我回想上一次去首爾已經5年前。放工後即刻出走香港坐飛機見韓妹,回味一下韓國美食. 網友指這呢間炸雞好味又有靚景,25樓望住維港食炸雞,真係第一次!好relaxing !同太太黎,點左人氣咖哩蜜糖烤雞(with bone)。香噴噴既咖哩香味十足,有d似合味道杯麵咖哩味,有日本咖哩香,有蜜糖既甜,不辣,仲有芥茉漿點。 重點係雞皮烤得很脆很簿,不食雞皮怕肥的太太也豁出去!雞肉仍然細嫩及有豐富肉汁,師傅烤得很有技考另外,點左新推介「芝士烤肉炒飯配豬肋骨」,鐵板上芝士拉C的香濃,火箭菜很香,配上泡菜味烤牛肉炒飯,很惹味!豬肋骨煮很細嫩,yummy 柚子沙冰,不得不叫,酸酸甜甜, 中和油膩感,很醒精開胃!總結,會再返黎食,坐角落位,對住無敵大海景,試食雙拼炸雞,飲鯊魚之淚(好似好得意,未試過,但好多身邊既人都飲緊,有酒精/非酒精),完。

咖喱蜜糖烤雞

芝士烤肉炒飯配豬肋骨

柚子沙冰,不得不叫,酸酸甜甜, 中和油膩感,很醒精開胃!
柚子沙冰

咖喱蜜糖烤雞