2017-09-22 1275 瀏覽
話說都一把年紀,仲去唱k?nonono!正是年紀愈大,先會想懷緬下青春。朋友話好耐無唱k,以慶祝生日既名義,揀左呢間ceo k-buffet。一行7人,間房比起其他分店算闊絡,而且乾淨整潔,感覺良好,仲有獨立廁所!唔洗行咁遠,十分方便。唔知係我太耐無黎neway定係CEO係high class d,連點歌都用ipad,點歌無難度。講番食物,一到六點,一班餓鬼已經急不及待衝出去拎野食。熟食既選擇很多。大概有十多款熟食,由菜,肉類,魚到炒粉麵都有。今日,我食得最多既係呢個八爪魚,螺肉同中華沙律,有好好解凍先拎出黎,食落唔會成口醬,八爪魚仔一度被客人清碟要refill。沙律吧。有幾款選擇,但吸引不到我,所以只食了生菜配沙律汁,多配一片火腿片,生菜新鮮,火腿片好味。刺身。有七種選擇,我又選了八爪魚,有驚喜,意外地新鮮爽口。呢邊係炸物和生蠔。炸墨魚餅味道不錯。外面炸得鬆脆,咬開入面係軟軟的墨魚粒。火鍋配料。可以係旁邊煲熟食物,拎番房慢慢食,可惜今日胃口不大,已經沒有位置俾火鍋了。甜品細細件,可以試唔同款,最愛意大利提拉米蘇,啫喱糖。朋友話上網見有心太軟,但係今日無見到,好可惜,好想食呀。呢個係我

大概有十多款熟食,由菜,肉類,魚到炒粉麵都有。

刺身。有七種選擇,我又選了八爪魚,有驚喜,意外地新鮮爽口。

呢個係我第一輪既食物,八爪魚刺身,八爪魚仔,印度咖哩雞薄餅都值得encore。佢個碟設計都好可愛,分開一格格可以分開擺唔同類既食物,好似日本d小學生。

總括黎講,我印象中既k buffet係難食既,但係銅鑼灣呢間食物ok,選擇亦算多,係k buffet黎講算有質素。
2017-09-20
慶祝紀念