2023-12-18 24 瀏覽
呢間係一間好正嘅餐廳,呢度嘅職員都好友善,服務一流。唔單止職員有禮貌,廚師嘅廚藝亦都一級棒。我地叫左「Omakase 寿司11貫」,廚師會為你準備11款新鮮嘅寿司,每一款都有獨特嘅風味同美味。你可以品嚐到新鮮魚刺身,由淡水魚道豐盛口感嘅魚!如果你鍾意鰻魚,餐廳嘅「蒲燒鰻魚丼」絕對值得一試。佢哋用蒲燒嘅方式烹調咗新鮮嘅鰻魚,配上飯同醬汁,味道絕佳。餐廳嘅「炸軟殼蟹手卷」亦都好好味!佢哋將軟殼蟹炸得金黃酥脆,再捲入海苔同壽司飯,帶出一個香脆多層次嘅口感。朋友鍾意原條魚咁食,所以我地叫左「鹽燒北海道喜之次」。佢哋會將北海道嘅喜之次魚燒得鮮嫩多汁,再用鹽燒嘅方式烹調,帶出魚嘅鮮味同香氣。除咗刺身同飯之外,餐廳亦有其他精選嘅串燒。原隻魷魚筒同雞胸軟骨串燒,魷魚筒同雞胸軟骨串燒得酥軟多汁,配上獨特嘅醬汁,味道十分美味。好味串燒都可以試下「黑豚露筍串燒」。佢哋會將黑豚肉同鮮嫩嘅露筍串燒,帶出豬肉嘅鮮味同露筍嘅清甜。

2023-12-13