2019-06-05
行開K11, 發現左一間勁啱閏蜜gathering嘅TeaWood Deluxe, 好Grand嘅裝修, 新簇簇嘅梳化, 枱與枱之間空間夠大, 我地2點幾黎到原來有Tea Set, 志在有個靚靚地方吹水❤️, 要梳化嘅卡位丫唔該✋🏻.>Afternoon Tea Set (HKD288 for 2)就咁睇menu已經非常豐富, 有齊醎點甜點: 肉燥酥盒, 煙三文魚三文治, 黑松露酥餅, 墨汁干貝吐司, 疏乎里班戟, creme brûlée, 熱情果撻, 法式黑芝麻烤布蕾撻, 葡萄鬆餅... wow❤️靚靚摩天輪🎡實在太呃Like了吧❤️>肉燥酥盒肉燥喺台式料理實會出現, 放滿酥皮入面再焗, 更加香口, 肉燥肥膏不多, 可惜只係bite size真想食多幾啖呢.>疏乎里班戟雖然細細件, 但製作一啲都唔hea, 口感OK Fluffy嘅班戟夾住香濃挺身忌廉, 面頭加上矜貴小金箔, 一度以為係一糖藍莓, 原來係𡁻𡁻珍珠呢.>萄葡鬆餅切開鬆餅, 塗滿果醬, 還有一兩粒提子, 好好味. >creme brûlée係燒得脆口嘅焦糖同幼滑布蕾嘅雙重口感.>
肉燥酥盒
疏乎里班戟
萄葡鬆餅
切開鬆餅, 塗滿果醬, 還有一兩粒提子, 好好味.
creme brûlée
係燒得脆口嘅焦糖同幼滑布蕾嘅雙重口感.
黑芝麻烤布蕾撻
第一次食li個口味嘅布蕾撻, 芝麻味道超濃, 磨得幼細所以整個口感都非常幼滑, 但就不太甜, 被黑芝麻味蓋了.
Set Drink有多達十二款特式飲品選擇:
拿鐵咖啡☕️(凍)
奶嘅比例勁高, 啱唒鐘意奶多過啡嘅我, 即使凍飲, 咖啡☕️味都好香.
青桔仔青檸梳打
好多青桔仔呀>.<