2019-12-28
中午時間,商場人流唔算多,但餐廳外面有一堆人,攞左飛,我同朋友周圍睇下仲有咩食,由上面行到下面,food court啲野都唔算平,而且坐得唔太舒服,其他餐廳一係無咩人,一係都要排,而且行左成個商場,呢間越南餐廳價位算正常。餐廳啲位都幾大,坐得幾舒服。食物方面:西貢牙車快($98)個底餅好脆,配埋啲菜食都唔錯,口感都幾豐富,不過啲雞肉有啲少越式蟹肉粉卷($108)有5條「腸粉」,同埋啲碎碎地嘅菜,有啲一條條嘅札肉同魚餅,唔知係一齊食定係配菜🙈,初時我地都以為用菜包住,但啲菜係切碎左... 唔知咩食法。味道方面正正常常嘅,腸粉皮有少少厚,料唔算多,上枱時粉卷仲暖,如果唔係加魚露,真係好似食緊腸粉😂湯河三拼($118)有生牛肉,牛爽腩同牛丸,湯河係所有食物裡面最出色,湯底唔錯,幾好味但價錢有啲貴魚餅撈檬($90)有4塊魚餅,不過啲魚餅味道一般,啲檬粉都幾多,算大碗,整體好一般服務都幾好,姐姐有不斷加水,主動俾碗我地share👍🏼,上菜速度都幾快。
餐廳啲位都幾大,坐得幾舒服。
食物方面:
西貢牙車快($98)
越式蟹肉粉卷($108)
湯河三拼($118)
魚餅撈檬($90)