2018-10-02 647 瀏覽
新金源,位於觀塘工廈區的中央位置,已經食左好多年。食物水準一貫好穩定。每日午餐有成五至六款,大約五十蚊左右,都算公度。而今日我就食左特餐B,係松葉蟹柳紫菜湯烏冬餐。雖然明知佢一定係仿蟹柳,但偏偏佢又做到有一種清甜味,入口好好味。紫菜係好香口的一種,而且份量足,幾乎佈滿全碗。烏冬係巑崎style, 有咬口唔會淋唔易斷。加上日式清湯底,好正。套餐仲配炒蛋多士,係北海道牛乳炒蛋,食得出真係加左北海道牛乳,特別香特別滑。而多士係牛油酥皮面,係香D既,不過個人比較怕肥。呢個餐包熱飲都係 $42 ,好味,用料完全唔 hea 。抵讚!多位坐,一般唔使點等,都算舒服,唯獨最入面近水吧係收唔到signal 的,十分困擾。服務一般,衞生一般。

而多士係牛油酥皮面,係香D既,不過個人比較怕肥。

服務一般,衞生一般。