2023-07-08 47 瀏覽
最初望到依家餐廳名,即刻諗起我之前好鍾意睇嘅一套號特工電影,成間餐廳都擺咗好多關於特工嘅擺設,如果有睇電影嘅人,就會覺得佢有好多打卡位。未食之前就有一個問號,究竟依間嘅豬扒同大O樂出面食嘅茶餐廳豬扒,有啲咩分別?今日我哋就叫咗個Mission B同C Mission B $102 芝士蘋果焗豬扒飯手打豬肉丸蘋果嘅清香味配搭香濃嘅豬扒,豬扒非常之鬆軟入味,平時我好怕食芝士,因為食完會好頂胃。但係今次佢就加咗蘋果,消化左芝士帶來飽的感覺。佢嘅手打豬肉丸,咬落去爭啲啲汁都會噴到隔籬嗰度。肉丸十分彈牙,配埋個燒烤醬一流。Mission C $92豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)忌廉南瓜湯個豬柳芝士漢堡,兩面個別麵包夾住,有濃厚香草味,又加牛油烘過。雖然豬扒好 juicy, 包有烘過,所以呢唔會整到好濕。豬扒整體都好高質,估唔到豬扒都可以整到咁多菜式出嚟。同埋用QR code自己落單,好方便,環境亦都好舒適,坐得好舒服。想食豬不妨試吓。

今日我哋就叫咗個Mission B同C

Mission B $102
芝士蘋果焗豬扒飯
手打豬肉丸

Mission C $92
豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)忌廉南瓜湯

豬扒整體都好高質,估唔到豬扒都可以整到咁多菜式出嚟。

想食豬不妨試吓。