6天前
朋友話觀塘有間吉列豬幾好食,帶我去食,去到門口先醒起我之前已經食過一次😹因為間餐廳位於工廈,的確係要特登去先會搵到🥲唔係經過就入去嗰隻餐廳環境簡約得嚟又有心思,每張枱都擺咗唔同嘅醬汁,仲有啲位更加設有無線充電,真係好貼心,啱晒我呢啲成日手機冇電嘅人😛-主打係食吉列千層豚肉,套餐有唔同嘅配搭,可以跟飯跟烏冬跟沙律,自由度好高,而豚肉都可以用漢堡包方式配搭🫶🏽🌟千層吉列豚(芝士流心) $138套餐包咗餐湯、吉列豚肉、主食、飲品餐湯係蕃茄湯,覺得超好飲,佢個味道好濃烈,好似平時茶記茄汁燴豬扒嗰個醬汁咁😍個湯係稠身,而且都幾大碗個吉列豚肉超級吸引,一大片半蓉芝士喺塊豚肉上面🤤咬落去外皮真係脆到不得了,入面嘅豚肉一層一層好分明,原來入面仲有芝士流心,一啖咬落去芝士即刻湧出嚟,勁邪惡🫢呢個套餐揀咗咖哩飯,咖哩同白飯係分開上,咖喱唔係日式咖喱,而係港式咖喱,好食😘唔似出面啲茶記係螢光咖喱,香濃帶少少辣,但係碗飯有啲細碗,於是我哋喺QR code落單諗住叫碗白飯,點知冇😭唯有好厚面皮咁問佢可唔可以嗌多一碗飯,點知店員超級好人免費俾我哋加飯😱😱😳😳即刻食到飽晒😘至於杯凍檸檬茶,味道正正常常。🌟千層吉列豚
🌟千層吉列豚(芝士流心) $138
套餐包咗餐湯、吉列豚肉、主食、飲品
套餐同樣包咗餐湯、吉列豚肉、主食、飲品
今次呢個千層吉列豚係冇芝士嘅,揀咗用漢堡包嘅方式呈現,漢堡包黑色㗎😹吉列豚同樣脆口,食得出用咗鹽同黑胡椒輕輕調味,至於醬汁揀咗蜜糖芥末醬,甜甜地幾好食😛不過食到一大半有啲油膩同埋已經好飽,所以最後薯條食唔晒,沙律就食得晒😆凍檸水味道都係正常