2024-05-03 22 瀏覽
今次灣仔開咗間高級日本餐廳主要食Omakasa同串燒混合形式重要,有好靚心型bar枱@bar枱重要唔同嘅顏色燈光不停轉,非常之華麗高尚情侶總會覺得好浪漫同埋我相信好多KOL都會嚟呢度打卡 👍呢度師傅好專業有五位 Omakasa師父佢哋會各自用自己嘅材料款式,所以你每一晚梨都會食到唔同嘅材料同款式非常之驚喜,所以呢度師傅想做出真正嘅兴廚師發好啦,入正題啦侍應一嚟就會沖杯熱綠茶,你杯綠茶只會沖-次唔會再用第二次嘅茶膽,都係希望控制到綠茶嘅質素前菜:沙甸魚脆片,加菜之花配上芝麻醬開開胃先刺身:鰹魚,凡立貝,真,螢光魷魚,師傅會即場教我哋食嘅次序非常專業雞腿肉串燒:採用日本雞髀肉,雞皮薄身爽脆,雞髀肉Juice 唔再講咬落去啲汁滴晒出嚟𦯷肉質仲好彈口毛蟹茶碗蒸:蟹肉鮮甜蒸蛋非常之滑,真係落足料跟住係餐廳首創免治和牛配上蘭𡈼蛋聽紅酒鵝肝醬,和牛將配料混合一齊食,非常之獨特好味😋雪景銀鱈魚:雪景用白蘿蔔蓉同SALAD醬自家製加上銀鱈魚一齊食有另一番滋味😊
前菜:沙甸魚脆片,加菜之花配上芝麻醬開開胃先
再講咬落去啲汁滴晒出嚟𦯷肉質仲好彈口
毛蟹茶碗蒸:蟹肉鮮甜蒸蛋非常之滑,真係落足料