2021-10-20 101 瀏覽
平時喺香港雖然話咩國家嘅食物都有得食不過我哋多數食開嘅咪又係日本 泰國 越南 韓國 中國 呢啲東南亞國家嘅嘢~不過都係嘅 始終呢啲會符合返作為亞洲人嘅我哋嘅口味 但係今次試過呢間西班牙餐廳-La Postre 就發現原來香港都有好多好食嘅特色菜餐廳㗎! 一入去就見到佢哋嘅乳豬仔做緊promote 我同朋友即刻就決定嗌一份試吓 個皮好脆少少鹹 另外伴碟嘅蜜糖燒菠蘿都好好食! 跟住主菜就嗌咗個蟹肉忌廉汁意粉 佢上菜嘅時候仲有埋個蟹殼甲羅燒 同埋兩隻蟹鉗仔好得意㗎 再加多咗個鵝肝忌廉意大利飯飲品方面就嗌咗水果茶同埋荔枝茶都唔錯清甜幾好飲 甜品就試咗有啲特色嘅無花果批 甜甜地都幾好食😋

2021-10-02