2021-03-09 232 瀏覽
食好西時間 由於疫情關係 好耐都冇晚巿堂食 今晚終於可以報復式食餐好Book左間超高質嘅餐廳 一定要分享下揀左個6 shades of flavour一開始就有兩款餐包俾我地 有竹炭包 牛油好邪惡 麵包夠熱 搽埋牛油溶溶地 好好味再黎好精緻嘅菜式有好薄好脆嘅蓮藕片 火腿蛋糕 同用腸仔薯蓉炸香嘅波波 靚到唔捨得擺入口 已經好期待下一道菜Caviar Secret職員問我地預備好未 一打開有陣香氣走出黎嘩 好靚呀 係魚子醬同龍蝦肉 下面係芝士 職員仲會教埋你要點先最好食佢俾左用貝殼做嘅匙羹我地慢慢享用 魚子醬鮮甜回甘 好食到停唔到口Saba sashimi 鯖魚刺身係我最愛 好中意佢個陣獨有嘅魚味又唔腥 個酸甜蘿蔔更加帶出佢個鮮味 加埋粒粒魚籽 口感好豐富Matsutake 珍寶size北海道帶子加松茸再配上松露汁 面頭仲有塊天婦羅紫菜 厚身嘅松茸索晒濃郁松露汁 個帶子好似刺身甘嫩滑彈牙👍🏽👍🏽用麵包點啲松露汁 冇得彈Oyster Espuma🦪 本來以為會係生蠔 點知係煎香左嘅金蠔 加埋蕃茄莎莎 煙水碎 粟米 忌廉 上左枱之後 職員再幫你淋上熱湯 個金蠔好有咸香味 不得不讚Surpris
Book左間超高質嘅餐廳 一定要分享下

Matsutake

Oyster Espuma🦪
上左枱之後 職員再幫你淋上熱湯 個金蠔好有咸香味 不得不讚

Surprise Dish
係我最中意食嘅魚 師傅將海瀘魚煎到香脆金黃 個汁係用左松葉蟹膏去整 再有豆腐同瓜配去吸收啲汁 絕對用心之作

Baby Lamb in two ways
上面係煎香左羊肉 再用羊肉去做個肉餅 中間有椰菜花伴碟 啖啖都係羊味 唔好睇個羊肉好似好生 但係佢好林好滑

Japanese A5 Wagyu
厚切A5日本和牛 油花分佈平均 師傳輕輕煎香兩邊 將肉汁鎖住 入口即溶嘅感覺 正

Dessert surprise
好有心思嘅天鵝🦢 有綠茶蛋糕同黑糖醬做伴碟

整體來講 呢間餐廳絕對俾到驚喜 打卡一流 師傅有心思嘅煮法同擺碟 新鮮嘅食材 職員細心服務同詳細解釋 令到我好好享受左一晚