2021-02-05
收到英國朋友同新狗狗嘅生活照 好懷念去旅行嘅日子 心血來潮想重拾英國嘅味道 飲返啖啤酒chill下 就去左𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊 𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐆𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 食返個all day breakfast𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊 𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐆𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 依家做緊優惠揀指定傳統英式菜餚 就可以加$1 換購 Greene King 啤酒一枝 優惠期去到2月11號咋▪️𝐅𝐮𝐥𝐥 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡 $168英式特大全日早餐 份量十足 岩晒大食嘅我地種類多之餘 仲有非常地道既Yorkshire Pudding 血腸 鹹牛肉血腸軟糯 唔會太腥 不過家姐同呀妹都唔太好三隻太陽蛋非常吸睛 煮得啱啱好 蛋汁好澎湃蕃茄經煎過 好juicy仲有成兜芝士 帶鹹香之餘 奶味都幾重特別鍾意佢既薯餅 脆身唔油膩 就算慢慢食 放左好耐 都依然好脆身▪️𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞𝐝 𝐄𝐠𝐠𝐬 $128 炒蛋嫩滑有蛋汁底下舖滿蒜香菠菜包體軟綿 不過難免會索左啲汁 而變腍左沾上黑醋 酸酸地幾開胃旁邊既蝦 入味之餘 質地彈牙美中不足既係 蝦唔係同啲蛋一齊炒▪️𝐎𝐥𝐝 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐤𝐥𝐞𝐝 𝐇𝐞𝐧 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡 𝐏𝐚𝐥𝐞 𝐀𝐥𝐞琥珀色既英式淡色精釀啤酒好滑好順口 有
𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊 𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐆𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 依家做緊優惠
▪️𝐅𝐮𝐥𝐥 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡 $168