2023-11-02
好嘅晚餐不外乎有浪漫嘅環境、美酒和音樂。今次介紹嘅餐廳就符合晒上面所講嘅要求。餐廳有一個露台嘅位置可以聽到Live band即場表演,仲更加有點歌嘅環節,無論同情人、朋友或者家人一齊去都好有氣氛。活生蠔刺身 + 香草牛油龍蝦伴法包生蠔總共有三款,分別有來自加拿大的Gailiano、日本嘅日之雪花和美國嘅黃寶石。我自己就比較鍾意加拿大嘅Gailiano,有淡淡嘅海水味,又唔會太咸,after taste又會有甜味。而龍蝦經過炙燒,口感相當彈牙又勁鮮甜。串燒方面就好多選擇,我就決定一於試晒佢。雞心、肉骨腸、蜜糖芥末橫隔肌和紫蘇雞腿肉。雞心爽口,肉骨腸多肉汁、橫隔肌充滿肉香和雞腿肉嫩滑,每一款都各有特色。三文魚油甘魚茶碗蒸三文魚和油甘魚預先經過炙燒,再倒入新鮮嘅三文魚籽。底層係幼滑嘅蒸蛋,海鮮嘅精華融入蒸蛋當中,非常鮮味。海膽帶子黑魚籽意粉橙黃色嘅醬汁,面頭放上海膽、帶子和黑魚籽。值得一提意大利粉勁掛汁,值得一試啊。U IZAKAYA (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓
活生蠔刺身 + 香草牛油龍蝦伴法包
而龍蝦經過炙燒,口感相當彈牙又勁鮮甜。
串燒方面就好多選擇,我就決定一於試晒佢。
三文魚油甘魚茶碗蒸
海膽帶子黑魚籽意粉
U IZAKAYA (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓