2016-09-27 1827 瀏覽
又喺龍蝦包 唔好問我點解又喺龍蝦包 因為個排食開乜 就會想搵哂邊間好食 再慢慢試下邊間好食😂-今次為食龍蝦包 都算喺又越過高山又越過谷 由新界西北去到新界南 淨喺搭地鐵都已經搭咗3條線😩 究竟為咗食可以去到幾盡😭-Maine Lobster Roll ($90)山長水遠嚟到 唔喺唔啪返個龍蝦包先走啊 嘩 一嚟到 好似無乜料 個包又好飽 實際上呢個喺掩眼法 入面塞咗超多龍蝦肉喺入面 啖啖肉之餘 仲要龍蝦肉都大大舊👍🏼味道喺點?媽啊 我食返喺東京Luke's Lobster 嘅味道😭 包烘得外脆內軟之餘 內外都搽咗牛油嚟烘 所以食到好香牛油味 令龍蝦肉更加香 而且啖啖龍蝦肉都食到有少少香草味同檸檬汁 食落成件事好fresh 就好似返咗日本食緊Luke's Lobster -King Crab Roll ($90)另一個痴線嘅喺呢個King Crab Roll 食呢個King Crab Roll 就好似喺個海到游緊水咁 點解?因為個阿拉斯加帝王蟹蟹肉啖啖都食到濃郁海水味 你會食到喺大自然嘅鹹味 無添加嘅調味 個蟹肉味道本身比較重 所以佢喺用咗無鹽牛油 令佢唔會更重味-King Crab Sa

Maine Lobster Roll
Maine Lobster Roll ($90)

山長水遠嚟到 唔喺唔啪返個龍蝦包先走啊

King Crab Roll ($90)
King Crab Roll
另一個痴線嘅喺呢個King Crab Roll
食呢個King Crab Roll 就好似喺個海到游緊水咁

King Crab Salad ($90)
King Crab Salad
淡味嘅沙律菜 配咗King Crab 蟹肉 一淡一濃 幾好食👍🏼

我個人覺得唔落黑醋會好食啲❤

Curry King Crab Bisque ($40)
Curry King Crab Bisque
相當充滿印度風嘅湯 香料味唔太重 但咖哩味十足 而且好多蟹肉
2016-09-26
Maine Lobster Roll