2016-09-15
近排男朋友工作都比較忙,好耐都冇同佢一齊食晚餐啦~ 最近難得得閒一點,就想去食好點浪漫一下😚😚 見到呢間西餐大排檔評價都唔錯,set dinner又好吸引,而且環境好像幾浪漫,所以就決定試下啦~位於銅鑼灣呢個咁熱鬧既地區,餐廳係渣甸中心7樓,好喜歡樓上餐廳既安靜😌😌 我地點左$888既一個set dinner🍴 一來唔洗逐樣想食咩,二來成個set包晒所有野:餐酒,海鮮拼盤,黑松露湯,黑松露年糕,燒牛脷配蜜糖芥末,2個主菜(我點了紐西蘭羊T骨,男朋友點了西班牙橡果級黑毛豬肉眼蓋),最後仲有柚子芝士蛋糕😋😋😋 首先,佢個海鮮拼盤真係好有驚喜,一拿上桌,大大盤用冰鎮住保持鮮味~生蠔鮮甜,鮑魚好有鮮味同質感都有鮑魚既爽脆,仲好厚身😍😍😍👍🏻👍🏻另外仲有蝦同象拔蛑,好脆身而且仲保留住海水既鮮味❤️之後就上左一個黑松露湯,我地都好中意黑松露既香菇菌味,濃郁幼滑。佢既黑松露年糕同樣好有黑松露既香味,一邊食我地都話要去買番餅黑松露醬黎煮下野食😂😂可見我地都中左黑松露既魔咒,被迷著了😍😍😍另外,跟餐仲有燒牛脷配蜜糖芥未,我男朋友最欣賞呢個dish,的確燒牛脷燒到外面剛剛被封住肉汁同鮮味,而牛脷里面仲保留到
個dish,的確燒牛脷燒到外面剛剛被封住肉汁同鮮味,而牛脷里面仲保留到好嫩滑好細緻既質感,配上蜜糖芥末真係好唔錯😎😎
豐富,配上汁醬,好滋味呀😆😆
我男朋友點既黑毛豬同樣好出色,好有黑毛豬香濃既肉味,啖啖都好滿足,肉質細緻,又嫩又多汁~😚😚😚
我最中意食甜品,而呢個甜品簡直係畫龍點睛!成個甜品既plating都好精緻用心,柚子既清新同微酸剛好中和左芝士蛋糕既膩,仲為呢個晚上加上了一點小
甜蜜☺️☺️☺️ 好完滿既一餐呀👍🏻👍🏻👍🏻