餐廳: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
資訊:

2023-04-10 50 瀏覽
呢間蒸氣火鍋我一直想試好耐㗎喇,今日見收工得閒,同埋老婆一齊過去。一嚟我哋就先聽過侍應好詳細嘅講解,對每個餐嘅每個餸都好細心咁樣介紹。我哋聽完介紹之後,就決定揀咗一個中價餐。一嚟蒸左個蝦先,呢個蝦食第一啖就不得了,喺出邊食唔到嘅味道,佢仲有少少蝦子喺度,令到成隻蝦錦上添花。之後就到鮑魚同埋生蠔,個生蠔最令人有驚喜,食落去仲係好多汁。之後就上各種唔同嘅貝類貝類都零舍多汁都係出邊食唔到嘅名。個侍應哥哥特別提我哋,啲貝千祈唔好點豉油,唔係會掩蓋左啲貝嘅鮮味。事實上確實完全夠晒味。其他海鮮我地都非常之小心,唔會點太多豉油。最特別就係之後嚟嗰兩個蟹,一個係饅頭蟹,成個波咁,好多肉。另一隻係膏仔蟹,好多膏,超好食。之後食個粥,個粥真係不得了,吸收晒上面蒸海鮮嘅時候滴落去嘅海鮮汁,加埋啲配料,整到個粥非常好食,好夠味,食完啱啱好。最後最後仲送多兩碗燕窩糖水俾我哋,真係驚喜到不得了,亦都係非常好食,為呢餐作出一個完美嘅總結。