2019-03-18
上年間唔中都會黎Amitie食晏,過左段時間無黎今次趁比較得閒帶埋新同事黎試質素有增無減,非常非常滿意!以前lunch 好似只放左lunch set 出黎,今次有埋full menu,吸引力瞬間大增!呢日係白色情人節,決定同同事「浪漫」一下,二人各一lunch set +升級飲品再+甜品!lunch set 配既南瓜湯或沙律,我揀既沙律大到好似散叫既沙律咁⋯材料都好多,沙律醬又岩岩好唔會太多太重味,芝士粒亦都係較輕身既feta cheese,好好既starter~同事既南瓜湯都唔錯,不過我既沙律好味d*****帆立貝明太子忌廉意粉*****攞五星星元貝既份量好多,一粒粒咁好鮮甜,明太子忌廉醬亦毫不吝嗇,味道濃郁,配上新鮮車厘茄可以中和一下濃濃既creamy口感*****香煎豬梅肉*****又一五星星之作:本來lunch set 係豬鞍但賣晒所以俾左豬梅肉,本來以為係普通梅頭,但係一上菜我一食,肉質嫩又多汁,令我以為上錯左人地既牛扒!估唔到豬梅肉都可以整到牛扒既口感,而且一d都唔乾,又唔係落鬆肉粉果種淋豬肉,非常推薦加$10-$15就有各款特飲,同事既凍mocha非常吸引,無論係味道定賣
同事既南瓜湯都唔錯,不過我既沙律好味d
*****帆立貝明太子忌廉意粉*****
*****香煎豬梅肉*****
加$10-$15就有各款特飲,同事既凍mocha非常吸引,無論係味道定賣相都超水準~
壓軸出場嘅甜品時間!女仔既第二個胃出場,earl grey 奶凍係之前朋友夜晚黎食食過後十級推薦的,估唔到lunch加$30蚊就有得食earl grey味香濃,奶凍非常滑溜,質地偏彈好似布甸咁,仲有好香既玫瑰花味。成set茶具既擺設好精緻,令我呢個中女既少女心唔小心爆發出黎
同事order既心太軟甜到入心,流心lava效果一流,擺盤亦都好有誠意,中間鋪左朱古力醬仲有蜜糖合桃,全部都好好食!但我依然首選推薦earl grey奶凍
呢個3月14過得好滿足好幸福,每人計番都係$180左右,食晒前中後full set!性價比超高