2020-11-21 19 瀏覽
疫情底下第四波又嚟料,如果再唔食嘅話就好快會被禁🥲 今日同個friend去食尖沙咀老鍋 晏晝打邊爐比較少人,食得都安心啲👍打邊爐當然係要食麻辣湯底🔥🔥入面嘅鴨血 越遲食越好味🥰🥰慢慢淆湯等佢吸收曬啲精華留待最後先食😆唔好睇過湯底咁紅,其實唔算太辣我平時食開小辣嘅都絕對handle到😋😋跟湯底凍豆腐同樣冇得輸😍吸曬啲麻辣湯一啖咬落去勁香🤗🤗 如果多兩個人食既話一定要追加🤩千張豆葉紙原來薄薄嘅腐皮,第一次食好驚喜,一落就吸哂d湯☺☺ 好似食響鈴嘅技巧咁一落即食 😂😂 麻辣火鍋必備蛋餃同墨魚丸都係高質咬落彈牙 有口感喺呢度除咗邊爐之外仲可以嗌台灣小食🤩🤩我哋試咗台灣蒜香腸 🐷 切到一口size好方便 甜甜地 幾開胃 😇😇老鍋台灣麵配咗個微甜嘅冷麵汁 我哋我地留左一半加麻辣湯食 即刻變左另一種風味🍜🍜冬瓜茶係台灣嘅味道,亦唔算太甜清熱解渴。白桃烏龍茶清淡解油膩。醬料好多選擇,仲好企理店員好細心見我地凍即刻調細個冷氣,抵讚

蛋餃同墨魚丸都係高質咬落彈牙 有口感

冬瓜茶係台灣嘅味道,亦唔算太甜清熱解渴。
白桃烏龍茶清淡解油膩。

醬料好多選擇,仲好企理
店員好細心見我地凍即刻調細個冷氣,抵讚