2013-08-08
聽聞呢到好多人食, 好快FULL BOOKING~ 哇~ 咁我地想食就預早2個月左右訂定位喇~ LUNCH BUFFET 由11:45 可以食到2:45, 3個鐘, 真係好足夠~ *V*第一次食lunch buffet, 有waiter問"飲唔飲香檳?" , 我平時唔飲都試左少少~ XD 香檳始終唔岩我~ 準時到達, 見到已經好多人喇~出去影下相, 我就開始慢慢食~ 雖然沙津我無食, 但沙津算多材料選擇, 睇落好新鮮~果汁: 有橙汁, 西瓜汁, 西柚汁, 100%純果汁~ GOOD 唔洗飲D加糖同香料溝出黎既果汁~!!燒西冷扒 & 羊架: 燒西冷扒OK, 羊架GOOD, 兩樣都係 6-7成熟到, 肉唔會過熟, 羊肉食落比牛肉更香~海皇粥, 呢個唔掂呀, 粥底係夠綿, 可惜無鮮甜味, 而且仲有碎殼, 大家要試要小心D食 推介:: 呢到既喇沙, 有驚喜, 湯底好鬼濃, 完全食得出有好多蝦頭煮出黎, 加埋D椰香味, 掂! 細細碗, 試下唔怕~ (平時我去酒店唔食湯粉麵架, 但見佢個湯底個色, 好似好濃先掂)海鮮: 螺無咩味, 龍蝦鉗好食又大又厚又多肉, 蟹腳就唔掂喇, 幼左D WO, 又唔
哇~ 咁我地想食就預早2個月左右訂定位喇~
出去影下相, 我就開始慢慢食~
雖然沙津我無食, 但沙津算多材料選擇, 睇落好新鮮~ 果汁: 有橙汁, 西瓜汁, 西柚汁, 100%純果汁~ GOOD 唔洗飲D加糖同香料溝出黎既果汁~!! 燒西冷扒 & 羊架: 燒西冷扒OK, 羊架GOOD, 兩樣都係 6-7成熟到, 肉唔會過熟, 羊肉食落比牛肉更香~ 海皇粥, 呢個唔掂呀, 粥底係夠綿, 可惜無鮮甜味, 而且仲有碎殼, 大家要試要小心D食 推介:: 呢到既喇沙, 有驚喜, 湯底好鬼濃, 完全食得出有好多蝦頭煮出黎, 加埋D椰香味, 掂!
細細碗, 試下唔怕~ (平時我去酒店唔食湯粉麵架, 但見佢個湯底個色, 好似好濃先掂) 海鮮: 螺無咩味, 龍蝦鉗好食又大又厚又多肉, 蟹腳就唔掂喇, 幼左D WO, 又唔係好夠新觧~ (好多人會問: 呢到有無生蠔 , 答案:呢到無生蠔架!)
日本刺身, 三文魚, 吞拿魚呢D OK AR~ 又有甜蝦~~ 大概6款刺身 甜品: CAKE有10多款, 芝士餅類好食, 例如: 榴槤芝士蛋糕, 朱古力芝士蛋糕~~
拿~~~ 我無食榴槤好多年, 但見到呢到有"貓山王榴槤雪糕"都試左一啖~~~ 不過太濃我頂唔順, 如果鐘意食榴槤既朋友, 真係要食番幾個~ (可以回本呀!!!~~~) 很讚既係呢到既SERVICE, 好快手, 又好NICE~~
平時食BUFFET主打係海鮮呀, 刺身呀~ 係因為好多時熟食都麻麻~
但呢到就唔係喇, 好多熟食都好味, 食物又有好多款, 我都分享唔晒.....