2011-07-17 29 瀏覽
果日, 有個朋友帶我去RUBY TUESDAY食LUNCH,估唔到LUNCH食同樣既野(比起DINNER黎食同樣既野),會平差不多一半或以上,係份量可能會比DINNER時段少D,不過味道依然同DINNER一樣.想試下RUBY TUESDAY野食點好味/試新菜式, 不過又唔想用太多錢去試,不妨黎食個LUNCH,試左, 岩口味,DINNER再黎,就唔會覺得SIDE左.真係幾好喎~***成個餐都係由$64至$120, 包埋SOUP/SALAD同SOFT DRINK/COFFEE/TEA.真係平左唔少!***個餐湯會比埋BREAD.個BASKET幾得意?! 好似個雪糕既CONE咁, 我咁耐以黎, 剩係係TIMES SQUARE既唔知11樓定邊層食野, 見過同樣既BASKET咋.唔係好記得, 個湯好似酸酸甜甜咁, 不過希D, 無平日黎RUBY TUESDAY時飲既咁濃, 可能平時我黎都多數飲龍蝦湯(好濃~ 濃過出面既龍蝦湯好多), 所以總係以為RUBY TUESDAY既湯都係比出面果D濃D.***我叫左JUMBO LUMP CRAB CAKE.我不嬲都鐘意食RUBY TUESDAY既CRAB C

會平差不多一半或以上,
係份量可能會比DINNER時段少D,
不過味道依然同DINNER一樣.

不妨黎食個LUNCH,
試左, 岩口味,
DINNER再黎,
就唔會覺得SIDE左.

真係幾好喎~

真係平左唔少!

***
個餐湯會比埋BREAD.

***
我叫左JUMBO LUMP CRAB CAKE.

我不嬲都鐘意食RUBY TUESDAY既CRAB CAKE, 因為依度既CRAB CAKE有D似AMERICAN CLUB既CRAB CAKE.

軟軟既蟹肉加埋其他CHOPPED既配料混合而成一塊餅, 外面脆脆地, 入面惹味. 諗起都流口水~
佢雖然比左D醬我, 不過我唔多用果D醬, 費事SIDE左個CRAB CAKE既原身有既味道.

D飯都好好味, 唔會比白飯我囉, 係D有少少SALTY既飯, 好難形容既味道, 不過真係幾好味~

特登影多張, 比個CRAB CAKE既厚度比大家睇. 都OK厚架~

***
我朋友食BURGER, 睇個樣唔知好唔好味,
不過以前都食過RUBY TUESDAY既BURGER
(都係一樣食MINI果隻, 外脆既BREAD同入面塊厚肉, 都幾唔錯)

我朋友今次都係叫RUBY MINIS (BURGER),
所以我估應該都唔錯掛?

***
LUNCH去, 個DRINK LIST都係DINNER果個, 唔會有分別, 即係想飲酒既人都可以ORDER酒.
我梗係唔會ORDER酒啦.
我叫左杯凍飲, 唔記得個名TIM. 應該係TROPICAL SUNRISE. 因為我地係星期三去. 而且, 個DRINK既顏色都似係D咩SUNRISE果D樣.
杯野好好味,
勁甜,
有D香味,
有D果肉係入面飄飄下.
口感幾好架.

16 分鐘 (堂食)