2022-11-09
呢排天陰陰無得同陽光玩遊戲, day off就去cafe hopping自製好心情💛 去南豐紗廠前醫醫肚, 比呢間🤍純白cafe加上濃郁既咖啡香吸引左入黎裝修都係偏簡約風, 木logo加d草點綴下夠鮮明. 唔知聖誕會唔會加啲聖誕波波或者燈泡上去啲草度, 更有聖誕氣氛呢?連咖啡杯都印上cafe logo同個名, 本住想make a difference既初心Seasonal house blend用上🇪🇹 Ethiopia mixed Brazil🇧🇷, 口味nutty d. 熱espresso加凍奶🥛既Dirty就可以飲到最真實既咖啡香☕️而Mocha既唔過甜既可可味就同espresso既nutty flavour好夾🍫 見老闆沖啡拉花超純熟, 係好高質既咖啡店而野食方面, 個大蝦意粉超驚艷🦐 有四隻巨型蝦仁, 煎香得岩岩好夠彈牙爽口車厘茄同蒜油簡單調味就唔會蓋過蝦既鮮味🧄ADB食材種類多, 高蛋白質之選仲有沙律菜另上更健康🥗值得讚既係牛角包有烘暖至脆, 牛油味夠香🥐 茄汁豆都有特登整熱唔馬虎, 老闆仲會細心地提我地小心焗杯會辣手. 蛋夠厚實, 足料地用左幾隻蛋-🥐All Day Bre
車厘茄同蒜油簡單調味就唔會蓋過蝦既鮮味🧄
ADB食材種類多, 高蛋白質之選
仲有沙律菜另上更健康🥗
🥐All Day Breakfast🍳($88)
🧄蒜油大蝦🦐番茄意粉🍝($108)
Mocha🍫(set +$23)
Dirty🥛($42)