2021-07-01 324 瀏覽
8點做完事,有D 肚餓,想搵食但又唔想幫襯連鎖市,所以博一博走去新開的街市睇下入面D 仲有冇野食。原來,街市入面D食店都開到好夜,我就俾門口的廣告牌吸引--農夫包配咖哩牛腩。立即走入去 寶琳人的冰室,二話不說點了平時 只有高級餐廳先食到的 食品。等待的時候其實都有D十五十六,怕會中服。但一送上枱我就放心哂,因為它真係有心機的準備。農夫包係用2層石紙包住來焗,入有牛腩,另有一碗煲到滾的咖哩汁。一來到以為D 牛腩好少,但打開個農夫包先見到佢係有2層牛腩的,食到最後我都有D 食唔哂。咖哩係一般的茶記咖哩,帶點辣(辣油),但很香。農夫包就好大個,外脆內軟,而且再焗熱出返來,熱辣辣的面包是最好食的。今次食物有驚喜,價錢合理(因為搞花款自然要貴少少),下次有機會會再來試其他食物。

農夫包配咖哩牛腩

題外話/補充資料: 食完自己個餐,見到旁邊的人叫了扒餐,扒都十分有份量,唔係平時茶餐廳貨色,下次可以試下。
2021-06-30
  • 農夫包配 咖哩牛腩