2020-10-06
約咗友人食飯,佢有推介呢一間,話CP值Max。佢之前挑機過意粉,太大碟食唔晒。今次我就唔食意粉食其他啦。Burrito就黎有我前臂咁長,上面有蕃茄汁,仲有蜜糖!Burrito最邊位烤到脆身。一切開就見到拉絲芝士,喜出望外。一望入面塞滿左芝士同埋煙肉,一啲空位都冇。就芝士嘅顏色黎睇都已經有兩款,不專業估計係mozzarella 同埋車打。每一口都大滿足。薯角炸得脆口,就算識咗好耐都唔會淋曬。薯角本身調咗味,唔會淡茂茂,最滿意係佢面頭有蜜糖。分量大得驚人,係M記3-4倍。如果唔係肚皮有限,I can do this all day!所以配餐係一個正確嘅選擇。雖然飲品冇得轉特飲,但係食食下就發覺杯紅茶嘅重要性,因為需要消一消濟。唯一一個「錯誤」嘅決定係叫多咗個薯蓉share食,好飽啊!冇錯連玫瑰雞翼薯容都係mega size,雞翼都足足有六隻。可惜雞翼冇乜特別,冇玫瑰味亦都冇經過燒烤嘅味道,雞皮亦有啲太淋同油,所以雞翼係較遜色。但薯蓉又有驚喜,因為又有芝士。成大片片裝芝士半溶喺薯蓉面頭。薯蓉口感亦都比坊間好,因為佢除咗打到蓉曬,仲有少少粒粒嘅薯仔。比起只係口感順滑嘅薯蓉,我更加鍾意呢一種。好
好彩友人食得,神carry我,最後只係剩返少少薯角,我已經盡力啦。隔離枱有四個學生哥,真係要稱佢哋為勇士,唔知係唔係初生之犢不畏虎。佢哋叫咗一個牛肉沙律意粉,兩碟意粉,一件burrito,一客薯條,一客洋蔥圈。食到一半都冇佢哋已經投降,十分禮讓,甚至仲有人話:「我唔食牛㗎,我食素㗎」。
注意地方:
1. 大家要有足夠嘅胃口先嚟食呀。不過見隔離情侶食唔晒都可以打包嘅。
2. 自己一個嚟食就小心啲個肚皮爆。
2. 餐具要自己出去攞。