今日嚟九龍灣附近上堂,之後同一班朋友嚟MegaBox食lunch起OpenRice見呢間嘢好似唔錯,但評語唔係咁好,決定試試佢 (試伏)🤣太多選擇🙈又壽司飯、刺身定食、熟食定食等可以自選配搭A+B+C▶️ 炙燒地雞+竹筒飯 ($65)炙燒地雞可自選口味:明太子鹽菊 、日式甜咖喱、柚子蜜糖明太子鹽菊真係有條好似腸仔咁嘅明太子😋鹹鹹地一粒粒,用嚟餸竹筒飯食咁曬雞脾肉連皮,食落非常嫩滑新鮮🐔落咗少少照燒汁調味,啱啱好一開始係為竹筒飯而黎,抱有期望望落米飯啡啡地色,以為調過味,點知食落冇味🙊面頭飯粒扁乾硬好彩下面米飯濕身黏身番啲,配埋明太子雞肉食都唔錯▶️ 味噌湯又係一個好出色嘅味噌湯除咗海帶,仲有蜆肉、櫻花蝦👅鹹度適中-味道比想像中好,只係竹筒飯失望啲,唔差但冇特色炙燒地雞反而好食👍🏻 味噌湯都值得飲朋友們試咗鮭魚飯團,話唔得😅冇乜鮭魚之餘冇味,但烏冬同炸雞就唔錯所以食物水準比較參差,好睇你選擇然而呢度服務好好,啲姐姐有禮貌同好nice,我哋十幾個人落單,最終上菜冇出錯食物上枱暖粒粒,唔係整定,定食賣相精緻整齊坐得舒服,十幾個人一張長枱唔逼性價比唔錯,收埋加一大概$70/餐 (雖然冇嘢飲,但佢嘅
太多選擇🙈又壽司飯、刺身定食、熟食定食等
可以自選配搭A+B+C

▶️ 炙燒地雞+竹筒飯 ($65)
炙燒地雞可自選口味:明太子鹽菊 、日式甜咖喱、柚子蜜糖
雞脾肉連皮,食落非常嫩滑新鮮🐔落咗少少照燒汁調味,啱啱好
明太子鹽菊炙燒地雞

一開始係為竹筒飯而黎,抱有期望
望落米飯啡啡地色,以為調過味,點知食落冇味🙊面頭飯粒扁乾硬
好彩下面米飯濕身黏身番啲,配埋明太子雞肉食都唔錯
竹筒飯

▶️ 味噌湯
又係一個好出色嘅味噌湯
除咗海帶,仲有蜆肉、櫻花蝦👅
鹹度適中
味噌湯

味道比想像中好,只係竹筒飯失望啲,唔差但冇特色
炙燒地雞反而好食👍🏻 味噌湯都值得飲
所以食物水準比較參差,好睇你選擇

食物上枱暖粒粒,唔係整定,定食賣相精緻整齊

坐得舒服,十幾個人一張長枱唔逼
性價比唔錯,收埋加一大概$70/餐 (雖然冇嘢飲,但佢嘅免費茶本身帶有茉莉味,飲落甜甜地🍵)
明太子鹽菊炙燒地雞
味噌湯