2021-10-04
為左慶祝3日連假,可以休息relax,是日夜晚我地揀左間好有氣氛既西班牙餐廳。呢間餐廳可以揀坐室內/外,但9月尾香港天氣仲熱到顛,所以我地當然揀室內啦。我地今次叫左4樣餸,包括1)西班牙燴蜆配檸檬橄欖油 HKD 118我地揀左燴蜆作為前菜,大概有十幾隻,佢同我地係居酒居食開既清酒煮蜆好唔同,佢係比較重口味,偏咸,用黎配啤酒一流。2) 黑松露配炸粗薯條HKD 68薯條熱辣辣,份量好多,配黑松露十分之夾,可惜裝黑松露既碗仔太細,食左一半薯條就已經食曬d 醬,好在佢地係可以免費refill 。3) 西班牙炒飯(四人份)HKD 288一上枱,就比佢地份量嚇親,真是好大碟!我地4個人都差d 食唔曬。佢地比料都十分慷慨,西班牙海鮮炒飯,有魷魚,魚,蝦,青口,蜆, 橄欖,仲有幾件檸檬伴碟。呢個炒飯整體唔錯,但略嫌飯硬左少少。4)法國燒春雞雞外脆內嫩,而且好貼心咁幫你切件上,唔使客人慢慢切,抵讚
我地今次叫左4樣餸,包括
1)西班牙燴蜆配檸檬橄欖油
HKD 118
2) 黑松露配炸粗薯條
HKD 68
3) 西班牙炒飯(四人份)
HKD 288
4)法國燒春雞
雞外脆內嫩,而且好貼心咁幫你切件上,唔使客人慢慢切,抵讚