Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

2024-09-09 348 瀏覽
新蒲崗的尋幽探秘,導致我一直拒絕Mikiki呢個大型商場。生怕去了也只是找到連鎖的餐廳。但今次找到了久違的新鮮感。講緊一間叫Plato Cafe & Bistro的西餐廳,裝修簡約不花巧,每處也是燈火通明。選擇幾多,而且價錢合理。一大兩小選了個Dinner for two,有意大利飯又有牛扒加上餐湯同甜品餐飲絕對能夠滿載而歸。天婦羅魷魚鬚比較香脆,而且份量好多,絕對唔似前菜份量,直程同主菜份量差不多。北海道帶子松露野菌意大利飯上竟然有半隻龍蝦,而且海鮮數量絕對多過啲飯,食海鮮都食到飽。海鮮味道唔錯,而且多種配搭配上意大利飯簡直一流。炭燒澳洲肉眼牛扒,絕對另眼相看,原本以為食落去又靭又柴,點知呢度嘅medium rare真係做得啱啱好,切落去已經感受得到柔軟,小朋友換牙都食得到好開心。佢兩個食得多過我,真係激氣。另一地方吸晴地方,係芒果沙冰同埋Oreo奶昔,味道啱啱好,不會過甜,而且打得好幼滑。一邊飲一邊解膩非常之好。之後小朋友就話要食心太軟,所以我都將甜品升級咗比佢哋好好享受美妙的甜品。有時候一家三口一齊嘆美食,就係開心快樂的一晚,幸福的一餐。
但今次找到了久違的新鮮感。
選擇幾多,而且價錢合理。

海鮮味道唔錯,而且多種配搭配上意大利飯簡直一流。

有時候一家三口一齊嘆美食,就係開心快樂的一晚,幸福的一餐。

2024-09-04
紀念日