2017-02-16 1447 瀏覽
上網睇到今年浪人嘅情人節餐好靚,價錢亦都好吸引所以就book咗枱~入到餐廳好有氣氛,明顯係有佈置過,而且仲專登比左2張枱我哋,可以坐得舒服啲,空間感大啲!餐前酒係sake,之後就上咗我最期待嘅花之盛合呢個9格合好精緻,有燒烏魚子、白蝦剌生、海參、梅味凍番茄等等....好難記得哂 然後有4隻好新鮮嘅生蠔,分別係來自九州同北海道4個唔同地方,不過啲名又係好難記的.....再黎一個築地刺新~ 刺身上面有玫瑰花瓣~~~~ 真係好靚呀~ 不過如果有多啲款式我會開心啲~主菜有鹽燒Angus 同香煎西班牙紅蝦!! OMG 賣飛佛~ 兩個主菜都好靚! Angus 煮得剛剛好,Jumbo size紅蝦鮮甜,非常濃郁嘅蝦味,蝦頭乃精華所在!><之後再黎個濃濃魚湯素麵,仲有個築地創作壽司及甜品突然有位職員送左份神秘禮物過黎,仲幫我同honey影咗張即影即有相,有啲驚喜,因為本身都諗住今個情人節都係冇花收架喇...haha不得不影相紀念下成個餐其實係有9個course,不過有啲掛住食都唔記得影~呢個情人節餐係真心覺得好食、靚同抵,兩個人都只係HK$1,388,仲抵過之前食過嘅晚市~會向朋友推介
餐前酒係sake,之後就上咗我最期待嘅花之盛合
兩個主菜都好靚! Angus 煮得剛剛好,Jumbo size紅蝦鮮甜,非常濃郁嘅蝦味,蝦頭乃精華所在!><之後再黎個濃濃魚湯素麵,仲有個築地創作壽司甜品
成個餐其實係有9個course,不過有啲掛住食都唔記得影~呢個情人節餐係真心覺得好食、靚同抵,兩個人都只係HK$1,388,仲抵過之前食過嘅晚市~會向朋友推介!LIKE!!
2017-02-14