2023-07-03
有啲雨,路德圍附近都無咩人;上次嚟係食dinner,真係好迫;今次食lunch,入去時係第二枱,感覺好咗少少。🌱🥘Traditional Indian Curry (Veg)咖哩好似好細,但其實都好夠送;咖喱雜菜入面有椰菜花、紅蘿蔔、薯仔、豆之類,全部都已經煮淋晒,微辣;跟咖哩有幾樣揀(好似係油酥餅、naan同飯),我揀咗跟plain naan,清清哋幾好,揀油酥餅應該會太漏⋯⋯☕️Hot Masala Tea 以為會有好大陣香草味,但原來有少少蜜糖香,幾易入口⋯⋯🍛Fish Biryani(友人話)有唔少魚塊,都幾滑;揀standard ,會係微微辣;炒飯放滿一個細碟,原來都幾飽肚,最尾佢係食唔晒⋯⋯🌱🫔Samosa 2pcs[無影相🫣]兩粒炸起上枱熱辣辣,外皮係鬆脆(唔係實嘅皮);餡係薯蓉;佢有跟個酸甜醬,但係我哋覺得就咁食已經好味,或者可以點咖喱汁。【小編的話】➡️食物上枱都好熱辣辣,要小心慢慢食💥➡️舖頭比較細,坐得耐又多人點食物時,嗰啲油煙會「醃」眼👀💦。📍 巴巴站 (荃灣)荃灣海壩街81號地舖。好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
☕️Hot Masala Tea
以為會有好大陣香草味,但原來有少少蜜糖香,幾易入口
🍛Fish Biryani
🌱🫔Samosa 2pcs
【小編的話】
➡️食物上枱都好熱辣辣,要小心慢慢食💥
。
📍 巴巴站 (荃灣)
荃灣海壩街81號地舖
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑