2014-10-07 2721 瀏覽
Cheesecake 一向係我嘅至愛甜品之一,此店之Cheesecake 標榜係正宗芝士餅, 我已經係第二次食, 2次都係食 New York City, 因為其他款式吸引唔到我試, 本來藍莓Cheesecake都鍾意食, 但佢整個款好似我自己整個款, 所以只係食佢哋個款New York City.New York City有好濃郁嘅芝士味, 但覺得蛋糕密度唔夠高, 唔夠滑, 如果個蛋糕再實D就Perfect, 最好有張住個口個種質感, 就最好食, 同埋因為個店員提示, 唔果蛋糕唔食個時要放入冰格冷藏, 食個時要提早半小時放落雪櫃下格解凍, 但我覺得要解凍再耐D, 因為如果只係解凍半小時會好似食冰蛋糕咁, 因為D冰未完全溶解, 變成唔夠芝士味, 個人口味鍾意蛋糕質感滑D, 所以我等佢完全溶解先食, 覺得好食D, 會creamy D, 好似食雪糕咁,  同埋D芝士味出晒嚟,如果鍾意食濃味芝士蛋糕嘅人, 可以一試, 我就只會偶然一次, 因為太貴.

New York City
題外話/補充資料: 佢另外買蛋糕會送一Set 好別緻嘅餐具, 但忙了影相.
2014-09-30
外賣自取
$238 (其他)
  • New York Cheesecake