2021-03-27 788 瀏覽
上次來食lunch 是上年11月,因為疫情關係,當時取消了自助頭盆和甜品,雖然食物更加精緻,但係食量比較大嘅我,始終喜歡自助頭盤(甜品反而冇乜所謂,佢serve仲好,打咭都靚啲),可以食好多火腿蜜瓜,同埋沙律菜。四個月之後再嚟,變返以前咁樣有得自己出去拎頭盆,好開心。除咗火腿之外,最鍾意食呢個蛋餅。主菜加$80要咗呢個veal shank , 比較失色,有4片,食落似牛𦟌,上一次lunch 個牛好食好多。伴碟嗰幾件薯仔好好食,外皮香脆。另一個主菜係三文魚,有啲overCooked ,賣相好醜怪嗰半個圈圈佢餐牌寫garlic 薯蓉,但我食落去覺得似黑松露薯蓉,伴碟嘅菠菜同薯蓉好食過個主菜。甜品Tiramisu 一大bowl 俾你𢳂冇單獨serve 一杯俾你咁好食,但係仍然算好出色。我自己好鍾意食Tiramisu,心目中三甲係sabatini,pici 同呢度。其他甜品就麻麻哋,全部都好甜。一定要讚佢嘅咖啡,真係好香濃,要嚟送甜品一流。下次吼佢lunch 有豬扒再去。晚市食過幾次,覺得佢豬扒好食過牛排。但Lunch 抵食好多。服務係恰到好處果種,絕對係感覺到自己置身於一間酒店餐廳。

四個月之後再嚟,變返以前咁樣有得自己出去拎頭盆,好開心

除咗火腿之外,最鍾意食呢個蛋餅。

另一個主菜係三文魚,有啲over

其他甜品就麻麻哋,全部都好甜。

一定要讚佢嘅咖啡,真係好香濃,要嚟送甜品一流。
服務係恰到好處果種,絕對係感覺到自己置身於一間酒店餐廳。