2016-10-24
23rd Oct 2016金鐘完左Halloween 後,帶男朋友試d佢無試過既餐種,就是韓餐。其實玩完一日都好攰,體力消耗大,奶奶雞係今年二月旺角分店食過一次,味道唔錯,今次為就腳,選址銅鑼灣分店。第一必選一定係黑松露芝士奶奶雞,雖然服務員落單時無提食物等候時間,但估計應該係即叫即做,等左約20分鐘終於上菜,食物熱度夠,半隻雞份量已好足夠我地,加上入面有我最喜愛既粗粉絲,係薯仔同青瓜生生地爭dd外,整體味道岩岩好,芝士配黑松露亦唔感覺好漏,值得推介比大家再黎係鵝肝石鍋飯, protion適中,足夠我地share,鵝肝對我黎講係有驚喜,估唔到呢個價錢都可以整到入口即溶既效果,仲有少少飯焦,好香口,係我多年黎外出食石鍋飯很少搵到咁既質素同效果。不過,d汁撈得唔係好勻。大家亦可一試,真係幾好食$1 promotion 奶奶雞,味道似瀂水雞翼,我地都覺麻麻,如果要叫大份同朋友share,係真係鍾意呢種味先好嗌呀。最後上係焗金菇泡菜,唔明點解呢個要等成45分鐘,亦真心唔好食,味道等於辛辣麵,呢種味蓋過晒泡菜,焗出黎好水,菇亦唔入味,所以食左幾啖真係食唔到落去星期日2030黎到唔使等位,坐到22
星期日2030黎到唔使等位,坐到22:00走,環境乾淨同寧靜,係加分位。有機會一定同朋友再encore