Happy Friday!今晚收工又去happy下,去左旺角既No Money So Lonely,上次幾個月前試過呢度既比薩好好食,今次又encore先,我地都係晚市時間黎。呢間餐廳做西餐+東南亞fusion菜式,好特別。餐牌有沙律,比薩,前菜,意粉,飯,同甜品。連辣既甜品都有,就係辣的心太軟,果然玩東南亞菜元素。野飲都有好多選擇,有咖啡,茶,奶昔,沙冰,梳打。今晚唔太餓,我哋一行兩人叫左兩個主菜分享。冬蔭公大蝦比薩 $136 另加一叫得冬蔭公,呢款比薩梗係辣,不過原來只係微微辣,個人鍾意冬蔭公味可以再濃啲。比蕯一開六塊,大蝦六隻,新鮮爽脆啖啖肉。其他配料有車厘茄,紫洋蔥同菇類。意外哋蒜蓉好多,好似食緊蒜蓉虎蝦比薩。餅底維持一貫水準,超薄脆而加左滑溜綿密薯蓉加添口感,我嘅至愛!芝士份量都適中,比蕯有拉絲效果。無乜芫茜味的青檸芫茜飯配燒星鰻魚骨 $132 另加一呢個青檸芫茜飯配燒星鰻魚骨非常驚喜。首先賣相好靚,用原條星鰻加四塊魷魚乾做魚鰭。而個飯撈左好多紅綠辣椒,色彩鮮豔。味道方面,星鰻燒得皮香肉嫩,略嫌肉少左啲。燒魷魚乾鹹香又煙韌,送飯一流。個飯好濕潤,連埋秀珍菇同洋蔥絲一齊食有多重

今晚唔太餓,我哋一行兩人叫左兩個主菜分享。

冬蔭公大蝦比薩 $136 另加一

無乜芫茜味的青檸芫茜飯配燒星鰻魚骨 $132 另加一

無乜芫茜味的青檸芫茜飯配燒星鰻魚骨

呢個青檸芫茜飯配燒星鰻魚骨非常驚喜。首先賣相好靚,用原條星鰻加四塊魷魚乾做魚鰭。而個飯撈左好多紅綠辣椒,色彩鮮豔。味道方面,星鰻燒得皮香肉嫩,略嫌肉少左啲。燒魷魚乾鹹香又煙韌,送飯一流。個飯好濕潤,連埋秀珍菇同洋蔥絲一齊食有多重口感。而辣椒令個飯少少辣,仲辣過冬蔭公比薩。芫茜味真係無乜,個人會鍾意重d芫茜味。

餐廳裝修好有特式,處處都係打卡點,黎影相幾好。今晚兩道菜都唔錯,我特別鍾意個青檸芫茜飯配燒星鰻魚骨。下次希望可以試下其他新菜式。
2021-06-18