2021-01-09 206 瀏覽
講左好耐而一直都無試嘅就係佢,呢日pass by見到就買左一件試,店員話如果三小時內食嘅都唔需要reheat ,我返到去就直接唔客氣啦🤪可能職業病啦,食野都會留意packing ,紙袋都會睇下用咩紙質,手感好影響成個 experience🌝 咁呢間係日本野,無論最外層嘅paper bag、裝住apple pie嘅開口袋到reheat 提示咭都無得挑剔😍外層係望落好靚嘅金黃色,令我諗起麵包王太陽之手造出黎嘅croissant 😂 Pastry 就真係唔夠Gontran Cherrier啦,比唔到🥲但呢度處理蘋果係唔錯嘅,有蘋果原味同時有香料香,custard 又唔會太甜。不過,試過一次就夠🌝

Apple  pie

Apple  pie

不過,試過一次就夠🌝
2020-12-30