2009-08-01 30 瀏覽
今次食越南菜的目的地, 係銅鑼灣的清亭, 晚上八點去到, 都無位, 要等成廿分鐘咁滯終於都有得食 叫左咖哩雞煲配麵包, 炒芥蘭, 蔗蝦, 豬肉蝦仁卷, 同男友兩個人, 份量差唔多了!咖哩雞的味道唔錯, 咖哩有香濃椰汁味, 咖哩汁好杰, 點麵包食好正! 蔗蝦ok, 我覺得佢地個酸魚露都幾好, 因為都係用青檸汁做, 不過味道就甜左一啲, 魚露的味道唔係好夠, 魚露味多啲會咸番少少同埋好食啲!豬肉蝦仁卷係之前去越南玩喺越南的小吃檔食過覺得好好味所以識叫, 而家日本人都好鍾意食, 因為食左人都會slim 不過呢度個卷味道一般, 因為無香葉, 又無芽菜又無生菜, 只有檬粉同肉, 好失望 一心想食到地道風味但無..人多, 節奏好快, 好似食快餐, 味道唔算好差, 不過又唔係最好的
終於都有得食
一心想食到地道風味但無..