2024-08-13
沿住維多利亞公園行咗一大個圈之後,終於見到噴泉la,聽住流水聲同埋見住咁多綠色植物個人都心曠神怡,即刻諗起係日本🇯🇵係小橋流水人家嘅美好的景象,朋友話cwb有間Omakasa👩🏻🍳裝修高檔而不庸俗👘,環境舒適、氣氛一流,餐廳會留意客人嘅飲食節奏,係適當嘅時候逐漸上菜,完全唔會有驅趕嘅感覺🎎,不知不覺之下原來已經食左2個幾鐘,好讓身體、精神差足電!⛽⛽⛽🔋🔋🔋📌鱈魚片🐟一入坐,店員會提供香脆嘅鱈魚片作為餐前小食,客人可以一邊食住慢慢等廚師嘅心思料理📌刺身:赤蝦 • 鮮帶子 • 拖羅 • 鱒魚 • 金龍鯛🥢 $488擺盤已經係一大美術,用料相當上乘,由鮮艷嘅顏色就睇得出非常新鮮,每啖都食到有升仙😇嘅感覺,非筆墨所能形容📌軟殼蟹卷🦀🍣 $177原隻軟殼蟹化成卷物,一口一啖,仲有外面D蟹子鮮甜脆卜卜😍📌火炙A5和牛香蔥拌麵🅰️5️⃣🐮🍜 $268成個碗都被A5和牛掩沒住,肉眼一睇都見到D脂肪細緻且豐富,適度嘅脂肪分布,肉質又有彈性又滑嫩,牛肉嘅鮮味更加唔使多講😋😋😋香蔥拌麵加入醬汁,麵質彈牙,係主食之選👍🏻📌原條燒魷魚 $168🦑 & 📌串燒烤物:大葉豚肉卷 🐷🍢 $48• 五花腩 🐽🍢$68•
📌鱈魚片🐟
📌軟殼蟹卷🦀🍣 $177
原隻軟殼蟹化成卷物,一口一啖,仲有外面D蟹子鮮甜脆卜卜😍
📌火炙A5和牛香蔥拌麵🅰️5️⃣🐮🍜 $268
📌原條燒魷魚 $168🦑 & 📌串燒烤物:大葉豚肉卷 🐷🍢 $48• 五花腩 🐽🍢$68• 牛舌🐮👅🍢 $78• 雞羽🐔🍢$48
各具特色,每個item 都燒得啱啱好,外層微微焦香嘅金黃色,內裡依然保持到食材嘅細嫩多汁,入口即融嘅感覺😳
📌南瓜圓子伴豆腐雪糕🎃🍡🍦$88
豆腐雪糕出奇地豆香味濃,入口順滑,配埋香濃幼滑南瓜汁,令成杯雪糕味道更豐富,仲有圓子軟糯嘅口感,為今晚呢餐高級日本菜作一個圓滿嘅點晴😚😚😚
♥️♥️♥️貼心加分位
店員超細心會留意每個客人需要,我每飲一次茶都會即刻添上綠茶🍵。仲會見到蝦殼同骨都會狂換碟🍽️唔但止食物高質,服務亦好細心到位,非常滿足☺️☺️
💸連加一 total $1575
📍輝 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓