2022-07-20 1170 瀏覽
朋友介意紹的日本料理💕💕💕同我一樣都仲意食日本料理的人,要揀這間CP值高的餐廳。地點都好方便,銅鑼灣地鐵站出行一陣,就到了☺️☺️餐廳仲有日本廚師坐陣餐廳裝修簡約👍🏻首先坐低就來了椰菜加自家制的味噌醬,想不到原來可以咁配搭,特別仲意個味噌醬- 濃濃豆味又不會太咸左:米餅配魚子醬加三文魚子中:雞肉煙肉 芝士右:兩舊特別調制的蕃茄加海鹽(好像話蕃茄點海鹽,會有海鹽朱古力嘅效果)跟住上就係燒物了,真係有驚喜喎串燒配搭:純蘿蔔蓉+醃製蘿蔔蓉加榨菜,隨時清一清的油膩感。*雞脾肉串:上面加咗少少青檸肉,化解肉嘅油膩感*雞胸軟骨串,我都係未食過雞胸軟骨,有口感*燒雞心串加葱,好香好入味,入面好Juicy*北海道燒粟米,好甜呀~*煙燻醬油牛油 燒帶子,好濃的牛油香,帶子燒到半生熟,入口鮮味滑口感一流*鴨肉串 配蛋黃,真係第一次食(推薦)*燒生蠔加青檸,蠔剛剛好熟,正*燒雞翼串,佢外脆內軟,咬落去味道剛剛好,好啱我口味啊炭火親子丼 & 特制蛋黃飯 唔好睇蛋黃白飯好像平平無奇,濃郁嘅蛋黃包住係飯粒上,非常開胃,最好配返杯清酒,就prefect。飯前面是雞湯,雞湯都用咗特別的煮法,雞湯 加咗胡椒青檸,特別配。
朋友介意紹的日本料理💕💕💕

餐廳仲有日本廚師坐陣

餐廳裝修簡約👍🏻

開胃菜

前菜

左:米餅配魚子醬加三文魚子
中:雞肉煙肉 芝士

右:兩舊特別調制的蕃茄加海鹽
(好像話蕃茄點海鹽,會有海鹽朱古力嘅效果)

跟住上就係燒物了,真係有驚喜喎

串燒配搭:純蘿蔔蓉+醃製蘿蔔蓉加榨菜,隨時清一清的油膩感。

*雞脾肉串:上面加咗少少青檸肉,化解肉嘅油膩感
*雞胸軟骨串,我都係未食過雞胸軟骨
,有口感
*燒雞心串加葱,好香好入味,入面好Juicy
*北海道燒粟米,好甜呀~

*鴨肉串 配蛋黃,真係第一次食(
推薦)
*燒生蠔加青檸,蠔剛剛好熟,正
*燒雞翼串,佢外脆內軟,咬落去味道剛剛好,好啱我口味啊

燒物
燒帶子