2025-01-11
話說小妹尋晚帶朋友去咗間勁有特色嘅日本餐廳度食左個超正同超抵既omakase慶祝生日🫶🫶餐廳入面有個好大既天燈祈願大螢幕,所有願望都可以透過餐廳iPad直接顯示系螢幕入面既天燈上面,用嚟同朋友講生日快樂🎊真係好正好吸睛👍🏻👍🏻👍🏻加上而家仲有個🌟螢火清酒祭多重優惠🌟可以🍶全日指定清酒免費任飲 (午餐90分鐘,晚餐120分鐘);仲要連🧑🍳廚師發辦十六品晚餐(原價$1380/位)都做緊「二人同行,一人免費」,人均都只係$690咋‼️‼️‼️‼️抵到無眼睇 🤦♂️🌟晚市廚師🧑🍳發板十六品🌟 ▫️前菜🔸✨關東煮配芥末子✨暖笠笠又入哂味😌,加入埋比較少見既芥末子即時變到好特別‼️▫️刺身五品有✨粒貝✨、✨油甘魚✨、✨銀鱈魚b b✨、✨馬糞海膽✨同✨拖羅✨擺盤好有秋日氣色🍂;刺身仲要全部新鮮肥美,有水準😍加上師博仲會比埋個順序我,等我由口味比較淡既刺身開始慢慢循序漸進咁食到相對濃味既種類,夠哂細心🥰小妹最愛魚油勁香肉超嫩既銀鱈魚b b,因為唔係度度都有b b食😆▫️煮物🔸白子伴洋蔥碎加土佐醋軟滑到會隨時瀡入喉嚨既白子配上清爽脆口既洋蔥碎再加埋帶有木魚香味既土佐醋提鮮,鮮味真係超級足 🫶▫️燒物🔸燒銀雪魚魚皮微脆
🌟晚市廚師🧑🍳發板十六品🌟
▫️前菜
🔸✨關東煮配芥末子✨
暖笠笠又入哂味😌,加入埋比較少見既芥末子即時變到好特別‼️
▫️刺身五品
擺盤好有秋日氣色🍂;刺身仲要全部新鮮肥美,有水準😍
▫️煮物
🔸白子伴洋蔥碎加土佐醋
▫️燒物
🔸燒銀雪魚
魚皮微脆兼帶有微微焦香+肉質鮮嫩油香重既魚肉= 想挑剔都難🤣
▫️壽司五品
🔸柚子皮檸檬汁帶子
加左柚子皮同檸檬汁之後,帶子嘅鮮味更加突出,加上Size夠大 ,口感又爽,滿足😌
🔸薑蓉深海池魚
加入咗薑蓉嘅深海池魚甜甜酸酸,味道鮮明冇咁淡
🔸魚子醬金木鯛
細嫩甘甜既金木鯛魚油豐富,有埋魚子醬嘅加持,更顯矜貴😋
🔸北寄貝
肥美爽脆口感好👍🏻
🔸左口魚加左口魚邊伴辣蘿蔔蓉
呢個又嫩又脆、勁重油香既組合深得我心,勁想encore多2嚿🫶
▫️手卷
🔸拖羅加醃蘿蔔
拖羅蓉肥美鮮嫩,同醃蘿蔔、芝麻和蔥花既香氣相互輝映,味道豐富‼️
▫️吸物
🔸魚湯烏冬
奶白色既魚湯魚味超重又唔腥,正到小妹清哂碗‼️
▫️甜品
🔸豆腐雪糕