2020-11-04
作為超鍾意食日本餐廳嘅我,基本上香港有名嘅我omakase 有機會我都會去試下(盡量😂)呢間Omakase 我相信 食過ge人應該有9成滿意 雖然佢價錢唔算平(但香港食日本野真係好貴)但我覺得以呢個價錢絕對值得一試! $2500per head 香港有好幾間比佢更貴嘅日本餐廳,我覺得都冇佢咁好食 😍我呢間餐廳book枱係要比啲一半deposit 我覺得Make sense 因為佢地要預備食材,如果放飛機,佢哋嘅食材就會浪費咗 所以記得如果想去食一定要book枱 ! dinner 應該係分兩個sections 630-830 and 830-1030我估佢哋盡量都希望所有客人同一時間入座,所以大家盡可能唔好遲到,因為早到嘅人都唔會入去先,而喺會係出邊個好似bar lounge ge 地方等 係到飲下野 再等師傅ready一齊入去當日雖然唔係日本師傅serve 我,但老實講壽司質素比我想像中出色,因為呢間餐廳其實都係我無意之中搵到嘅,所以一開始冇乜期望,結果令我非常之驚喜😍😍😍我係一定會再去食 多過一次 哈哈 😝由第一件開始 我已經surprise 因為佢地ge sushi 除左新鮮之外
呢間Omakase 我相信 食過ge人應該有9成滿意
雖然佢價錢唔算平(但香港食日本野真係好貴)
香港有好幾間比佢更貴嘅日本餐廳,我覺得都冇佢咁好食 😍
所以記得如果想去食一定要book枱 !
再等師傅ready一齊入去
我係一定會再去食 多過一次 哈哈 😝
由第一件開始 我已經surprise 因為佢地ge sushi 除左新鮮之外 每一件都用唔同Ge saucing 每一件你都會有明顯嘅分別 口感同味道嘅配搭都令我非常滿意
咁多件壽司之中,唯一美中不足嘅,就係作為帶子愛好者嘅我覺得 燒嘅時間頗長 對我以言口感唔夠Jelly feel
鮑魚亦都好淋好入味
不過比起壽司,熟食我覺得略為遜色(但都是好食的😋)
最後Ge 滋味卷- IKura uni toro手卷(我改Ge😂) 簡直令我飽到上心口都仲想食多一件
未去ge人 真係要去 快d去😛
佢已經成為我香港最愛omasaka 三強之一❤️
最後食食下 太好食 已經放棄咗影相,所以有好多都冇影到😂😂😂