2021-07-16
📍 OPPA Coffee Bar Restaurant 好耐冇食炸雞🤫所以早幾日就同朋友去左呢間韓式餐廳😍 我地8點去到 仲見到門外有好多人😳 我哋大約等咗半個鐘左右先入到去😢佢哋嘅芝士拉絲炒飯係大熱款式之一🤞🏻不過今次就冇叫到🙈 因為較夜去到餐廳唔想食太油膩嘅嘢🤭-泡菜魚糕拉麵 $89拉麵食落去彈牙 湯底味道都濃郁🤤仲有一啲魚糕、泡菜、紅蘿蔔、洋蔥、年糕、蛋等等作配料🥰年糕食落去口感煙韌❤️ 湯底辣辣地 幾嘢味~韓國韭菜海鮮煎餅 $150一共有八大塊煎餅~ 就咁望落去都見到落咗唔少韭菜❤️食落去外面少脆🤭 韭菜味都濃郁 間唔中會食到蝦仔😆 不過如果多啲海鮮會更好🤞🏻蒜香無骨炸雞(全份) $228有半份或者全份選擇 同埋可以自己揀有骨或者無骨🙈小編就比較懶所以就揀咗無骨😂 炸雞表面淋左啲醬汁所以食落去唔係好鬆脆😬不過好入味😍炸雞底下面仲有配搭一啲薯條🍟 增添口感✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ . 5回頭率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指數:★ ★ ★ . 5✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎-想睇相關食物?!?😋可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies韓式餐廳想睇
好耐冇食炸雞🤫所以早幾日就同朋友去左呢間韓式餐廳😍
佢哋嘅芝士拉絲炒飯係大熱款式之一🤞🏻
不過今次就冇叫到🙈 因為較夜去到餐廳唔想食太油膩嘅嘢🤭
泡菜魚糕拉麵 $89
拉麵食落去彈牙 湯底味道都濃郁🤤
仲有一啲魚糕、泡菜、紅蘿蔔、洋蔥、年糕、蛋等等作配料🥰
年糕食落去口感煙韌❤️ 湯底辣辣地 幾嘢味~
韓國韭菜海鮮煎餅 $150
一共有八大塊煎餅~ 就咁望落去都見到落咗唔少韭菜❤️