2017-04-21
話説食過沙田的Cafe Sister都幾好味,裝修又幾特色,想encore但對我嚟講就真係唔就腳。朋友話長沙灣開左分店,咁近就去回味一下。 原來佢響元州商場,一入去就係,非常方便,有兩位真oppa迎接我地入坐位。 首先我地點左兩位飲品。 我的係忌廉柚子冰沙,都係倒轉版汽水,將忌廉汽水mix埋個柚子茶味沙冰,這個有忌廉味外,仲有清新果味,keep住杯飲品凍之餘,啲柚子冰仲唔會令汽水淡左。朋友叫既係菠蘿冰,只看外表已經贏矖!一個小菠蘿,裏面放左新鮮菠蘿攪碎的沙冰加片菠蘿,迎接炎炎夏日的來臨。 醉雞翼,雖然唔夠平時上海店中的咁重酒味,帶少許甜味,雞翼的皮係脆口的,大件肉厚,仲幾入味添! 可食埋甜甜地而唔辣既青椒,都係甜的 💓💟. 醬油蟹伴飯平時食既醬油蟹都係就咁食,將隻蟹拆件咁“了”啲肉同膏出來食。今次就係一個oppa將啲蟹膏唧出來撈落啲粒粒脹卜卜的韓國飯度。啲飯夠曬油香,有啲似海膽撈飯。餘下啲醬油蟹就可以食埋啲肉去,綿綿的。 蜜糖炸雞個皮超脆,炸到有個殼一般。 蜜糖分量剛剛好,唔會過甜,肉質夠嫩有啲肉汁流出來。佢得幾件,分量都好,唔洗下下食成隻咁多。 一個屋
醬油蟹伴飯
蜜糖 炸雞個皮超脆,炸到有個殼一般。 蜜糖分量剛剛好,唔會過甜,肉質夠嫩有啲肉汁流出來。佢得幾件,分量都好,唔洗下下食成隻咁多。 一個屋邨內有個咁高水準既餐廳,真係。。。不得了。