2013-05-17 2400 瀏覽
成日都搭車經過, 不過食都係第一次, 今次係去慶祝紀念日打電話去BOOK枱個陣, 全英文對話, 但其實個姐姐係聽得明你講中文GA, 不過係會以英文答你, 好搞笑, 咁配合佢講返英文訂枱啦, 哈哈. 一如其他食評講既一樣, 佢會主動問你係問慶祝特別日子, 如生日, 紀念日, 咁我咪答佢係FOR紀念日, 跟住我RESERVE埋WINDOW SEAT.一去到, 直到帶到我入枱, 我都覺得OK既.不過個WINDOW SEAT, 我覺得.....個窗DIRTY左D LAW, 都唔似人地咁乾乾淨可以清楚望出去既, 咁.....不太有意思點餐時, 決定單點, SHARE食首先黎咗麵包, 的確係外脆內軟, OK~~跟住佢幫我地分左個龍蝦湯。我老公係龍蝦湯既FANS, 去到邊間都試一試個龍蝦湯. 對於我唔係太熱愛龍蝦湯既人黎講, 我覺得OK啦, 不過唔夠熱law. 但老公話, 最好飲都係LAWRY'S, 佢話呢度個龍蝦湯D龍蝦仔肉碎咗D, 一般, 但呢度既龍蝦湯係食過幾間扒房之中最貴既, 160大元。去親扒房, 總係唔少得蟹餅, 上菜個陣個碟真係好熱好熱架, 個蟹餅顏色好靚, 食落都係一梳梳蟹肉, 食落
成日都搭車經過, 不過食都係第一次, 今次係去慶祝紀念日

一去到, 直到帶到我入枱, 我都覺得OK既.
點餐時, 決定單點, SHARE食
首先黎咗麵包, 的確係外脆內軟, OK~~
去親扒房, 總係唔少得蟹餅, 上菜個陣個碟真係好熱好熱架, 個蟹餅顏色好靚, 食落都係一梳梳蟹肉, 食落都幾大舊GA, 不過味道就一般lor(175大元)
今次食晚真係太掛住食, 上主菜個陣唔記得影個主角牛扒
我地叫左16 OZ RIB EYE, MEDIUM RARE, 我就覺得幾好, 特別係佢連埋D牛油放上塊熱辣辣既牛扒上面, 香到呢...... OKOK, 不過因為我細食, 16OZ牛扒再加埋其他野食就好飽飽...... (580大元)

忌廉菠菜, 比起出面食既重菠菜味, (90大元)
全餐最欣賞既係炸洋蔥圈, 個洋蔥圈好大個, 炸得亦十分好, 比起出面好多只係厚粉炸的洋蔥圈差很遠...必要食!
因為太好味既關係掛住食洋蔥圈, 食到最後先記得影相.....(90大元).
我先之前人人都話會送個小dessert for紀念日, 食完之後好快就有人收晒我地枱面d野,
但一路都無再有人理過我地,
勿講有無甜品送, 連有無人sell我地叫甜品都無(我成晚見過一次有人拎住一盤甜品推介), 白白等左over10分鐘, 係完全無人理
(但我走個陣又見到有一兩枱有ga wor) 如果佢唔係有呢個窩心既surprise, 咁佢訂枱個陣問我係咪紀念日同生日做乜.
咁等左咁耐咪叫埋單, 叫完埋單都係無舉動, 咁就走啦, 走又係一路見到有server, 一路都無人同你講拜拜
我去食之前, 睇左好幾版既openrice留言, 人人讚到天上有地下無, 特別係講到service有幾excellent
我個人覺得, 去得食佢, 預左貴, 老實以佢主菜既牛扒食幾ok ga, 如果為咗食牛扒都ok
但其他既side dish, 絕對係比其他既貴, 而又唔係比人好食 (除左個洋蔥圈)
server既服務, 我會話上菜個陣同執枱係最快手既, 因為好多時都係2個人一齊,
但每道菜之間都係要等好耐, 又其他時間其實係唔係成日見到一入枱話負責招呼你個個server, 又整體server唔夠attentive.
server亦笑容無乜.

我覺得, 既然係使咗錢, 我會prefer去d我食完覺得開心d既, 起碼服務好d既
我會去lawry's, mortan, rather than呢間. 再見.
2013-05-15
紀念日